24 st
5 dl ljummen mjölk
1 brk lätt creme fraiche
2 tsk salt
½ dl sirap
3-
1 pkt jäst
2 dl vetekli
2 dl dinkelmjöl
12-
Sesamfrön
Linfrön
- Lös upp jästen i den mjölken.
- Tillsätt sedan övriga ingredienser. Vetemjölet sist tills det blir en slät och smidig deg.
Knåda ordentligt! Jäs 45 min.
Knåda ordentligt! Jäs 45 min.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla kanterna med olja eller smält smör. Stjälp ur degen och tryck ut den i formen. Skär degen i 24 bitar. Jäs 30 min.
- Strö över sesam- och linfrön, eller andra frön man gillar. 15-20 min i 225 grader.
Har precis satt mig i soffan efter att bakat det här goda morotsbrödet. Tog ett smakprov och det va både gott och saftigt. Ser framemot morgondagens frukost! Tyckte att det va smidigt att det blev som frallor så att man kan ta upp de antalet man behöver. Nu är det bara att försöka få plats med allt i frysen...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar