Jag visste redan innan vad jag ville köpa så det gick snabbt och smidigt. Har beställt ett par klappar på internet också, börjar man bli gammal när man föredrar det istället för att gå till en butik?
Hemma igen och Markus började byta hjul på cykeln och jag gjorde julgodis. Fick smaka det hos Emeli och Thomas i helgen, supergott så jag va tvugen att göra själv. De blev inte snygga, men ack så mumsigt!
Cirka 50st
Fyllning:
50g smör
0,5dl florsocker
0,5dl sirap
2dl grädde
1 påse kokos (200gr)
Garnering:
200g blockchoklad
(jag använde mörk choklad eftersom den är laktosfri)
Blanda allt utom kokos i en kastrull och låt koka 5-8min, tills smeten blivit lite seg.
Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små kulor och lägg på bakplåtspapper.
Jag hade en skål med vatten som jag doppade fingrarna emellanåt.
Låt stå i kylskåpet minst 1h.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokoskulorna i chokladen
Blanda allt utom kokos i en kastrull och låt koka 5-8min, tills smeten blivit lite seg.
Tillsätt kokosen. Låt smeten svalna och rulla sedan små kulor och lägg på bakplåtspapper.
Jag hade en skål med vatten som jag doppade fingrarna emellanåt.
Låt stå i kylskåpet minst 1h.
Smält chokladen över vattenbad. Doppa kokoskulorna i chokladen
och placera på bakplåtspapper. Förvaras kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar