
Grekisk potatiskaka
4 portioner
10 st skivade potatisar
2 skivade rödlökar
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 burk hackade oliver
1 paket smulad fetaost
150g smör
2dl vispgrädde
1,5tsk salt
2krm svartpeppar
2dl riven ost
1 Fräs potatisen i smöret i en stor kastrull på svag värme i ca 5min.
2. Tillsätt grädden, vitlöken och kryddorna.
3 Tag bort kastrullen från plattan och blanda i oliver, rödlök och fetaost.
4. Packa sedan blandingen fint och hårt i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
5. Grädda mitt i ugnen på 185 grader i ca 75min. Om gratängen börjar få för mycket färg, täck med folie.
2. Tillsätt grädden, vitlöken och kryddorna.
3 Tag bort kastrullen från plattan och blanda i oliver, rödlök och fetaost.
4. Packa sedan blandingen fint och hårt i en ugnssäker form och strö över den rivna osten.
5. Grädda mitt i ugnen på 185 grader i ca 75min. Om gratängen börjar få för mycket färg, täck med folie.
Receptet kommer från Recept.nu, "Halv åtta hos mig".
2 kommentarer:
låter supergott, tips på vad som är godast att ha till? jag ska definitivt testa det!
Jag marinerade fläskfilé, en god sallad och rödvinssås. Älgfärsbiffar är nog också riktigt gott!
Skicka en kommentar